Orbital lasmachines

Orbital

 

TIG OrbitalTIG orbitaal lassen is een semi-automatische lasmethode waarin de boog automatisch 365 graden rond de buizen of fitting-ondelen, zonder onderbreking beweegt.

De pulse techniek die tijdens dit lasproces gebruikt wordt, zorgt voor een constant hoge laskwaliteit e.a. onder beheersbare omstandigheden en in elke laspositie.

Oribtal TIG lassen biedt een hoge proces veiligheid en een hoge reproduceerbaarheid van de lassen met een zo laag mogelijk foutenpercentage.

De belangrijkste toepassingsgebieden van de TIG orbital lassen techniek zijn:

  • Pijp - Pijp verbindingen
  • Pijp - Fitting verbindingen
  • Pijp - Plaat verbindingen

 

 

Orbital touchscreen

Door middel van het 7 inch kleuren touch-screen display, geïntegreerd in een plastic behuizing, wordt u in staat gesteld, om op een kinderlijk eenvoudige manier het systeem te bedienen, dit geschied door middel van symbolen. Het enige wat u moet ingeven zijn de buitendiameter van de buis, de wanddikte en de keuze van de laskop die u gaat gebruiken. De rest wordt door de software zelf berekend. 

De parameters en draad feed kunnen ten aller tijden, tijdens het lasproces, handmatig worden gewijzigd.

Circulaire weergave van het lasproces en van de las parameters worden automatisch in een PDF-document vastgelegd. Alle nodige aanvullende inlichtingen voor een gedetailleerde documentatie kan rechtstreeks, door middel van het  paneel  worden  ingevoerd. Onbeperkte opslag van las programma's en  van feitelijke  parameters in  een PDF document op USB.